Peter: 068 152 468
info@popolnsluh.si

Motoristični čepki po meri

Poskrbite za svoj sluh pravočasno!

Kako ubežati hrupu svojega motorja? Brez ustreznih ukrepov vam bo nekega dne začelo zvoniti v ušesih. Vožnje motorja se je treba lotiti pravilno – s pametjo. Ali ste kdaj pomislili recimo na hrup? Hrup je zvok, ki človeka moti. Dejstvo je, da hrup nepovratno vpliva na sluh – tudi in predvsem voznika motorja. Ali povedano po domače: hrup dokončno škoduje sluhu. Če hrupu ne morete ubežati, zaščitite ušesa!

Glavni problem ni motor, temveč čelada

Po uradnih meritvah za potrebe homologacije naj motorno kolo v med vožnjo ne bi preseglo nivoja hrupa 80 dB(A). Veter, ki udarja v integralno (zaprto) čelado, pri 65 km/h že preglasi motocikel. Pri potovalni hitrosti (130 km/h) pa lahko ustvarja jakost 115 dB(A). Prav gotovo se hrup v čeladi med vožnjo vrti okoli 100 dB(A). Kot vidite iz številk in kot v vožnji zaznavate, je čelada hrupnejša od motocikla. VIR

Motoristični čepki so izdelani po meri iz medicinskega silikona in so posebej zasnovani tako, da pod čelado ne tiščijo in predstavljajo obilo udobja. Na voljo sta 2 vrsti trdote silikona za izdelavo čepkov (40 in 60 Shore). Ustrezajo samo posamezniku, kateremu so namenjeni. Skozi čepek/glušnik poteka kanal v katerega je vstavljen filter. Čepki so pakirani v ličen etui, zraven so priložena navodila za uporabo in palčka za čiščenje cerumna (iz kanala čepkov).

Model je zaščiten pri uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino.

Osnovni podatki:

– mehek in udoben medicinski silikon

– zelo dober oprijem sluhovoda

– možnost naročila v določenih barvah

– garancija traja skozi vso življensko dobo 5 let

– hitra dobava čepkov po odvzemu mer (do 3 dni oz. po dogovoru)

– čepki so pakirani v ličen etui, priložena je palčka za čiščenje cerumna in navodila